Höstens tillbehör och dofter skapar Hygge i ditt hem

Skandinavisk design och inredning har påverkat trenderna i hem över hela världen, och med det, "hygge". Hygge är en dansk livsstilstrend, en viktig del av skandinavisk kultur som representerar en känsla av mys stämning och tillfredsställelse utan röra, oväsen och stress.

Hygge förknippas ofta med årstiderna höst och vinter, och därför vill vi dela med oss av våra favoriter bland hösttillbehör, trender och dofter för att hjälpa dig att skapa en känsla av hygge i ditt hem.


Svarta möbler

Idén med hygge är att inspirera till bekvämlighet och lugn. Därför är starka färgpaletter, djärva tryck och mönster tabu. Tänk dig monokroma små inslag eller svarta accenter för att skapa subtila uttryck i ett rum.

Svart är en neutral nyans som hjälper dig att utforma ett avkopplande utrymme utan att dominera, vilket gör den till en fantastisk färg att arbeta med när du dekorerar dina rum i höst.

En sparsam introduktion av svarta möbler och betsat trä i ditt hem tillför en obesvärad stil och kompletterar de välkomnande, mjuka möbler som är mer uppenbara representanter för hygge. Om du kan, håll dig till matt svart för undvika att det blir alltför anslående.

Svarta soffbord i glas och industriella bokhyllor är utmärkta som större, strukturella alternativ. Om du letar efter något mer subtilt är svarta fotoramar i aluminium, vaser och lampor utmärkta dekorativa inslag för att lägga till en svart silhuett.

Förstärk lugnet i ditt hem med en uppfriskande doft. Vår doft Vit Amaryllis har noter av sammetslena vinterblommor blandade med pulvrig frost och frodig mysk för att skapa en lugnande doftsensation vilken kompletterar det lugn som ditt svarta möblemang ger. Upptäck fler säsongsdofter här.

PartyLite White Amaryllis 3-Wick Jar Candle


Jordiga toner

Enbart svarta möbler kan på egen hand göra att ett rum känns kallt, så skapa en känsla av värme och komfort genom att använda hösttillbehör i jordnära nyanser. Färger som olivgrönt, taupe, skiffergrått, beige och karamell skänker omedelbart lugn till alla rum. Dessa naturliga nyanser lutar mer åt det neutrala än det slående, vilket gör att de passar perfekt för alla som vill tillföra lite hygge i sina utrymmen.

En ommålning av dina väggar kan vara en lite väl drastisk förändring, så vi rekommenderar att du strör ut dina önskade jordtoner med hjälp av mjuka möbler och fristående accessoarer.

Häng upp ett tryck, rulla ut en matta, byt ut dina kuddöverdrag eller uppdatera dina krukväxter med organiska, lugnande nyanser som bara flödar över av hemtrevlighet. Men var försiktig så att du inte tar i för mycket. Hygge är bekvämt, inte trångt. Om ditt rum är lite mindre eller inte har så mycket naturligt ljus, håll dig till blekare färger som ljusbeige, rosa och kanel för att lägga till ljus. Tillsätt möbler med svarta detaljer för att ge djup.

Spegla höstens överdådiga natur genom att parfymera dina utrymmen med jordiga dofter. Håll utkik efter skogsinspirerade aromer, som vår underbara doft Gyllene Björk. Söt patchouli, cederträ, mjuka kryddor och värmande vanilj gör den till en ombonad doft att svepa in sig i. Se våra andra höstdofter här.

Golden Birch Fragrance


Rogivande material

Hygge är mer än bara en visuell trend. Därför måste din höstdekor kännas lika bra som den ser ut

Nämner man höstliga material kanske du automatiskt tänker på pumpor och kottar, men huvudsaken är att du väljer sådant som kommer att inspirera till en känsla av lycka och välbefinnande. Danskarna gillar att blanda material för att skapa intressanta miljöer. Mjuka textilier som ylle, fuskpäls och bomull är populära kombinationer och de finns i naturligt jordnära nyanser. Håll dig borta från syntetfibrer och material som polyester, plast och nylon. De erbjuder inte samma känsla av äkthet och komfort som naturliga material.

Hyggekrog är ett danskt uttryck för en ombonad eller bekväm plats att sitta på, och vi tycker att varje hem borde ha en. Testa att svepa en yllefilt över din soffa eller fåtölj för att skapa en själv. Läder klassas också som naturmaterial. Äldre, mer slitet läder är ofta mycket mysigare än helt nytt. Så innan du köper en helt ny skinnfåtölj till din hyggekrog, se först om du inte har en sliten gammal klassiker du kan ta upp ur förrådet.

PartyLite Mulberry 3-Wick Jar Candle


Japandi

Denna höst har hygge tagit ett steg mot en ny utveckling. I år har vi fått uppleva en mix mellan japansk minimalism och skandinavisk enkelhet. Japandi är en hybrid av eleganta österländska influenser och en rustik, modern nordisk stil.

Skillnaden mellan japansk och nordisk design är synbar men de kompletterar även varandra mycket väl. Bägge delar vissa distinkta drag, som ett stilrent grepp, rena linjer och en dämpad färgpalett.

Testa Japandi-trenden själv genom att blanda skandinaviska, jordtonade nyanser med mörkare och djupare uttryck i japansk stil. Medan du kanske har en soffa i naturlig nyans kommer användningen av element från svarta möbler trenden verkligen att binda ihop det hela. Ett idealiskt komplement skulle vara ett soffbord eller en lampa i en mörkare nyans.

Lägg till praktiska japanska accenter som porslinsvaser eller pappersskärmar vid sidan av dina mer hemtrevliga inslag från trenden med rogivande material, som tjocka mattor och linneöverdragna kuddar, för att göra en yta mjuk och hemtrevlig.

Ge Japandi-trenden liv med vår After Dark™ Kashmir Vinbär doft. En delikat fusion av jasmin, pion, iris, patchouli och sandelträ gör Kashmir Vinbär till en blommig dröm som skapar en doftande atmosfär i hemmets alla rum. Upptäck fler höstdofter här.

Naturmaterial

Naturmaterial är ett annat sätt att tillföra jordnära nyanser och rogivande texturer för att skapa en varm känsla i hemmet. Material som trä, sten, rotting och naturfibrer har en neutral ton som är lätt att anpassa efter smak och årstid. De sammanfattar också perfekt den nordiska stilen, vilket gör dem till ett utmärkt val för att få hygge i hemmet. Och glöm inte mer unika naturfibrer som bambu och siden. De är populära naturmaterial inom österländsk design och kan även hjälpa dig att införliva Japandi-trenden.

Naturligt ljusa trägolv och ytor passar perfekt i ditt kök, medan vävda korgar och plantor kan spridas ut för att skapa hygge i ditt sovrum och vardagsrum. En annan liten idé är att placera en ofärgad löpare av linne över bordet som ett snabbt och enkelt sätt att förändra matplatsens känsla.


Tamboti Woods Fragrance


PartyLites dofter för hösten

Hygge innebär mer än att bara få hemmet att se bra ut, det handlar om att få hemmet att kännas välkomnande. Och här på PartyLite vet vi att dofter är det bästa sättet att påverka dina sinnen. Ta hem säsongens dofter med vår doftkollektion för hösten 2020. Varje doft har skapats för att inspirera känslan av komfort och värme, perfekt för en årstid med kortare dagar och svalare nätter.

Vi vet att alla har olika smak och stil, därför har vårt urval med dofter något för alla och envar.

Bärga skördens frukter utan att behöva lyfta ett finger med vår doft Kryddig Pumpa, eller fräscha upp dig med våra fruktiga blandningar av Blåbärspaj och Saftigt Rött Äpple. Inte du? Tillfredsställ ditt sötsug med vår klassiska doft Vanilj & Marshmallow.

Vår höstkollektion komponeras av mästerparfymörer med hjälp av naturens finaste ingredienser. Låt oss få hjälpa dig att skapa en tillfredsställande och mysig känsla hemma, bläddra bland alla våra höstdofter idag.Upplev de finaste hemdofterna  eller läs mer om hela vår Höst/Jul 2020 kollektion här.