8 tips om marknadsföring av din PartyLite verksamhet på sociala medier

Visste du att entreprenörer tidvis har det svårt att hitta kunder? Eller att människor kan mista en hel del pengar i början när de startar sin verksamhet? Som tur är kan allt detta undvikas med hjälp av sociala medier i marknadsföring av din verksamhet. Det är ett bra sätt att få mer synlighet, nå nya kunder utan kostnader och tjäna mera pengar. Läs mer varför det är viktigt att vara tillgänglig online också för en PartyLite Konsult.

Det är allmänt känt att sociala medier spelar en viktig roll i en entreprenörs liv numera. Men varför är det så viktigt för dig som en Partylite Konsult och hur kan du använda den att utveckla din verksamhet?

Att du är online betyder mer synlighet och det betyder mer försäljning. Med hjälp av sociala medier kan eventuella Gäster och Värdinnor/Värdar enklare hitta dig. Så att vara tillgänglig online kan hjälpa dig utveckla din verksamhet!

Sociala Medier

Vad kan du använda sociala medier till?

Via sociala medier kan du dela din entusiasm om kommande Partyn och produkter. Det är ett enkelt sätt att nå människor och dela nya erbjudanden!

Det går också snabbt att svara på frågor via sociala medier.

Som en Ledare eller RVP kan du hjälpa dina Konsulter genom att dela deras inlägg med dina följare.

Oroa dig inte om du känneratt du inte har full koll på detta. Nedan hittar du en kort översikt på sociala plattformer och hur man kan använda sig av dom.

Facebook är det bästa underlaget för att göra reklam för din verksamhet eftersom det är så populärt. Om du redan är på Facebook kan du marknadsföra din verksamhet bland dina vänner och utvidga det därefter.

Tips
Dela ett inlägg om din verksamhet minst 3 gånger i veckan. Var konsekvent!

Instagram är ett visuellt vertyg för din verksamhet. Instagram passar dig som tycket om att ta kort eller som vill nå den yngre publiken. Ifall medelåldern på dina Partyn är mellan 20 till 30 år är Instagram ett bra alternativ för dig.

Sociala medier

Tips
Oroa dig inte om att skapa innehåll. Det räcker att dokumentera ditt dagliga liv med bilder och Insta-berättelser.

Twitter är ett bra verktyg om du tycker om att diskutera online. Man kan också finna potentiella Gäster, Värdinnor/Värdar eller kollegor med hjälp av olika hastags på Twitter. Prova till exempel #JoinTheParty #BookYourParty och #PartyLite.

Efter att du känner dig bekväm i en plattform sprid ditt budskapet vidare via andra vägar också. Det finns ännu många alternativ vi ännu inte nämnt såsom Google+, Pinterest med mera. Hitta den som passar dig.

#1 Välj den plattformen som passar dig

Ifall du är ovan att använda dig av sociala medier kan det kännas skrämmande att börja använda det för din verksamhet. Välj det alternativet som passar dig bäst. Om du redan har ett Facebook-konto kan du bilda en grupp där du delar Partydatum och bilder på nya produkter.

#2 Dela inlägg med jämna mellanrum

Det är viktigt att vara konsektevnt så gör gärna upp en plan när, hur och vad du ska dela och håll dig till det. Dela till exempel ett nytt inlägg ett par gånger per vecka. Det tar dig bara några minuter men har en stor inverkan på din verksamhet.

#3 Matcha inläggen med din verksamhet

Det är trevligt att människor gillar ock kommenterar dina inlägg men kom ihåg att inläggen måsten matcha identitetiteten på din PartyLite verksamhet. Videon på söta katter kan vara roliga men det är kanske inte riktigt det innehållet dina PartyLite följare vill se. Så tänk på din personlighet som entreprenör och lämna de som inte har att göra med din verksamhet till ditt personliga Facebook-konto.

Social

#4 Dela inlägg som är nyttiga och som kan delas vidare

Varje gång du tänker dela ett inlägg fråga dig själv är detta inlägget nyttigt och kommer det att delas vidare? Dela gärna inlägg med bilder för de får till och med 94 % mer uppmärksamhet! Videon får ännu mer!

Tips
Bli inspirerad! Se vad andra PartyLite etreprenörer gör på sociala medier.

#5 Glöm inte hashtagen

Hashtags är viktiga för de gör det lättare för andra att hitta dig på sociala medier, speciellt likasinnade andra PartyLite älskare. #DreamJob #PartyLite

#6 Fråga om hjälp från dina PartyLite kollegor

Ibland kan det kännas som att ingen reagerar på ens inlägg. Oroa dig inte för det, ibland kan det ta tid att få följare. Men om du vill komma igång det kan du be en Konsult kollega eller din Ledare att dela ett av dina inlägg eller nämna dig i sitt.

#7 Ordna tävlingar

Ett bra sätt att få uppmärksamhet är att ordna en tävling. Be till exempel människor dela ditt inlägg. Vinsten behöver inte vara stor utan snabbare kan räcka med teljus eller en dekoprodukt från förra säsongen. Intresset och synligheten du får kan göra det lönsamt att prova.

#8 Ta det inte för seriöst

Blanda jobb och nöje och du kan ha dig en vinnande kombo. Alla inlägg behöver inte vara på PatyLite erbjudanden eller annan matnyttig information. Låt dina följare lära känna dig för att uppvisa att din verksamhet är genuin och verklig.

Testa några eller alla av våra tips och se din verksmhet växa! Var inte rädd för att dela inlägg. Kom ihåg att ett inlägg är bättre än inget inlägg alls!